In het bedrijf

 

Techniek dient de mens

Ons bedrijf bestaat uit een kassencomplex van 22.000 m². De kassen zijn van het type Venlo 8 meter tralie. Ze zijn voorzien van betonvloeren met eb- en vloedsysteem en vloerverwarming, een UV-installatie om het recirculatiewater te ontsmetten.
Tevens beschikken wij over een dockshelter.

Wij maken gebruik van de modernste productiemiddelen die onze producten en mensen maar kunnen wensen. Met de bouw van het nieuwe kassencomplex, beschikken wij over een ruime, lichte kas met dubbele scherminstallatie, waardoor we de planten onder optimale omstandigheden kunnen opkweken.

Op het gebied van arbeid zijn er vele voorzieningen voorhanden om het handwerk te minimaliseren. Door gebruik te maken van deze (nieuwe) technieken, kunnen wij de ruimte optimaal benutten en tevens prettige arbeidsomstandigheden bieden.
Wij maken gebruik van o.a. oppotmachine met pootmachine en bufferband, afleverband, heftruck met wijderzetvork, een pottenpersmachine, en voor boven op het dak beschikken wij over een zogenaamde dekfiets.
Bekijk vooral de filmpjes om deze prachtige stukjes techniek in het werk te zien.

Hieronder ziet u de spuitrobot in actie.

//**FILMPJE KOMT HIER**\\

Het water geven gebeurt middels eb/vloed dus onderlangs. Omdat we het blad en de bloemen niet aantasten kunnen wij de planten schoon en droog afleveren. Tevens kunnen we al het water goed hergebruiken. We hebben hiervoor de beschikking over diverse wateropslagsilo’s. Al het water dat gebruikt wordt gaat door een UV-ontsmetter, zodat eventuele bacteriën, schimmels en virussen gedood worden.

Bestrijding en groeiregulatie gebeurd middels een volautomatische spuitrobot. Deze kan op vakken van 20m2 nauwkeurig spuiten, zweeft over de planten en kan uitstekend doseren met een goede verdeling. Hierdoor kunnen we het gebruik van bestrijding- en groeiregulatiemiddelen verminderen.
De spuitrobot komt naast het milieu ook de arbeidsomstandigheden ten goede, doordat deze volautomatisch is, hoeft er niemand meer de kas in voor het toedienen van de bestrijdingsmiddelen. Naar aanleiding van de ingebruikname van de spuitrobot gaf Directeur John van Santen een interview aan de leverancier van het apparaat, de firma Visser. Klik op de volgende link om het interview te bekijken: interview spuitrobot.

Wij kweken de planten met minimaal energiegebruik. Dat kan door een dubbel horizontaal energiescherm en gevelschermen die de kas goed isoleren. Tevens dienen deze schermdoeken als zonwering. We kunnen hierdoor variabel schermen, doordat we met 2 onafhankelijke installaties kunnen werken. De energie die wij gebruiken komt van de ROCA, deze levert restwarmte van de elektriciteitscentrale in Rotterdam. Wij gebruiken dan ook geen gas om onze kas te verwarmen en telen daarom  zeer milieuvriendelijk.

Contact

van Santen gardenplant
Gerberaweg 14a
2665 KW Bleiswijk
Zuid-Holland
010 521 38 42

© 2023 van Santen
 SiteforSites.nl